ua en ru

Порошенко: Ворог прорахувався в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю

Порошенко: Ворог прорахувався в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент вважає, що українці остаточно згуртувалися у європейську політичну націю

Ворог прорахувався в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого Дню пам'яті та примирення з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головне, в чому порахувався ворог - це в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю, в незламності нашого духу, в патріотизмі не на словах, а в дії. Ворог хотів протиставити нас один одному, а вийшло навпаки. Важкі випробування, одна на всіх війна і спільні радощі, невдачі і перемоги - все це остаточно згуртувало нас в українсько-європейську політичну націю, яка стоїть на міцній основі сильного громадянства та патріотизму. Я вітаю вас із цим", - сказав Порошенко.

Він також нагадав, що Україна за рік змогла створити дієву армію і Національну гвардію.

"У березні минулого року, на початку агресії проти України, готовими до виконання завдань було лише 8 батальйонних тактичних груп. Мізерний на той час бюджет Міністерства оборони не забезпечував навіть мінімальних потреб армії. Завдяки масовому волонтерському рухові, який вщент знищив хуторянський міф про українця в хаті скраю, створено нові Збройні сили, Нацгвардію та інші силові структури. Вони у запеклій боротьбі звільнили більшу частину Донбасу і локалізували межами окремих його районів той військовий конфлікт, який Росія планувала розпалити по всій Україні", - зазначив Президент.

"В нашій армії ще багато чого не так, і розповідями про це рясніють засоби масової інформації та соціальні мережі. Але ж рік назад війська майже не було. А тепер воно є, та ще й яке: сильне, боєздатне, з рівнем довіри - найвищим у суспільстві", - додав він.

Як повідомлялося, Порошенко також заявив, що ніхто не має права використовувати Перемогу для пропаганди своїх імперських амбіцій.