ua en ru

Порошенко: військового вирішення деокупації Донбасу і Криму не існує

Порошенко: військового вирішення деокупації Донбасу і Криму не існує Фото: Петро Порошенко нагадав, що він "президент світу"

Президент проти розриву дипломатичних відносин з Росією

Президент Петро Порошенко вважає, що військового вирішення деокупації Донбасу і анексованого Росією Криму не існує. Про це він заявив в інтерв'ю українським телеканалам, показаному ввечері 3 квітня.

"Я думаю, що це очевидно. Військового вирішення деокупації Донбасу і Криму не існує. Я є президентом світу, і для ефективного забезпечення скоординованих дій і тих, хто нас підтримує в світі, потрібні зусилля українських дипломатів", - закликав президент.


Глава держави нагадав, що він проти розриву дипломатичних відносин з РФ і вважає, що українські дипломати повинні зосередити свої зусилля на захист українців у Росії. Про це були новини у нас на порталі раніше.

"Наші консульські представники повинні захищати інтереси мільйонів українців, які зараз перебувають в РФ, в тому числі консульські працівники повинні захищати інтереси Надії Савченко, повинні бути на судах і в судових засіданнях, судилищах, де судять українських патріотів для того, щоб їх захищати", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, днями президент Порошенко і Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун обговорили можливість відправки місії ООН з безпеки на Донбас.