ua en ru

Порошенко і Пан Гі Мун обговорили можливість розгортання місії ООН на Донбасі

Порошенко і Пан Гі Мун обговорили можливість розгортання місії ООН на Донбасі Фото: президент України Петро Порошенко і генсекретар ООН Пан Гі Мун

Пан Гі Мун високо оцінив активну позицію України як непостійного члена РБ ООН

Президент України Петро Порошенко і генсекретар ООН Пан Гі Мун обговорили можливість відправки місії ООН з безпеки в Донбас час зустрічі у Вашингтоні. Про це передає прес-служба глави держави.

Співрозмовники обговорили питання залучення більшого інструментів та інститутів системи ООН для припинення російської агресії, в тому числі розгортання міжнародної місії з безпеки на Донбасі.


Глава Української держави підкреслив, що нинішній Саміт з ядерної безпеки проходить на тлі безпрецедентних порушень, які руйнують систему міжнародної безпеки та ставлять під загрозу ядерне нерозповсюдження.

"Агресія Росії проти України, загроза розміщення ядерної зброї в українському Криму прямо суперечать не тільки Будапештським меморандумом, але і порушують основні принципи Договору про нерозповсюдження ядерної зброї", - йдеться в повідомленні.

Порошенко нагадав, що Україна відмовилася від третього за величиною ядерного арсеналу, але не отримала захисту від російської агресії.

Пан Гі Мун високо оцінив активну позицію України як непостійного члена Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко закликав призначити доповідача ООН з розслідування фактів катувань насильно утримуваних у Росії громадян України.