ua en ru

Порошенко: військова сфера має стати одним з головних пріоритетів українських дипломатів

Порошенко: військова сфера має стати одним з головних пріоритетів українських дипломатів Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко наголосив, що діалог між Києвом і Вашингтоном ніколи не був таким інтенсивним, як сьогодні

Військово-технічна сфера має стати одним з головних пріоритетів українських дипломатів. Про це заявив президент України Петро Порошенко у рамках виступу на нараді керівників закордонних дипустанов, передає кореспондент РБК-Україна.

У ході виступу Порошенко наголосив, що діалог між Києвом і Вашингтоном ніколи не був таким інтенсивним, як сьогодні. Зокрема, Порошенко заявив про надзвичайно високий рівень довіри між країнами, прикладом чого є надання Україні летальної зброї.

"Саме військово-технічна сфера має стати одним із головних пріоритетів (для дипломатів, - ред.). Я маю на увазі отримання, в точу числі придбання, оборонної зброї - вірніше тих її компонентів, які ми поки що не навчились виробляти самі", - заявив він.

Крім того, Порошенко наголосив, що Україні вдалося виграти час для розбудови армії та зміцнення обороноздатності.

Нагадаємо, раніше спеціальний представник США з питань України Курт Волкер заявляв, що Україна зможе використовувати американські Javelin ("Джавеліни") у випадку, якщо Росія почне танковий наступ.