ua en ru

Порошенко вніс в Раду проект змін до Конституції про інтеграцію України в ЄС і НАТО

Порошенко вніс в Раду проект змін до Конституції про інтеграцію України в ЄС і НАТО Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Про це повідомила представник президента в парламенті

Президент України Петро Порошенко зареєстрував в парламенті проект змін до Конституції України щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський союз. Про це повідомила представник президента у Верховній раді Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Проект закону був внесений до парламенту у понеділок, 3 вересня.

"Сьогодні президентом зареєстровані зміни до Конституції України щодо закріплення європейського, євроатлантичного напрямку розвитку України. Внесені будуть зміни до статті 85, 102 та 116, якими передбачена відповідальність Верховної ради, президента України, а також Кабінету міністрів України по закріпленню європейського та Євроатлантичного напрямку", - повідомила Луценко.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, президент Петро Порошенко буде наполягати на закріпленні в Конституції прагнення України приєднатися до Європейського союзу і вступити в НАТО. "Юристи знайшли формулу, як це зробити оптимально і швидко. До відкриття сесії Верховної ради, яке заплановано на 4 вересня, подам відповідний законопроект", - запевняв президент у кінці серпня.

Відзначимо, що спікер ВР Андрій Парубій заявив, що в парламенті знайдеться 300 голосів для того, щоб закріпити в Конституції України курс у НАТО.