ua en ru

Порошенко ветував закон про розширення переліку держчиновників

Порошенко ветував закон про розширення переліку держчиновників Фото: Петро Порошенко

Президент пропонує ВР відхилити вказаний закон

Президент України Петро Порошенко ветував законопроект №5263 "Про внесення змін до закону" Про державну службу "(щодо статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп)". Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті Верховної Ради України.

"Не заперечуючи щодо врегулювання на законодавчому рівні питання статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, наголошую на необхідності комплексного підходу стосовно удосконалення положень Закону України "Про державну службу", - сказано в повідомленні.

Голова держави підкреслив, що практика застосування закону про держслужбу за час, що минув з дня набрання ним чинності, свідчить про наявність низки проблемних питань, пов'язаних із реалізацією його положень.

"Вважаю, що відносини, що виникають у зв'язку із вступом на державну службу, її проходженням та припиненням, а також питання, пов'язані зі сферою дії Закону України "Про державну службу", потребують комплексного підходу щодо їх врегулювання, а не точкових змін, як це передбачено Законом, що надійшов на підпис. Ураховуючи викладене, пропоную закон "Про внесення змін до закону "Про державну службу" (щодо статусу працівників секретаріатів депутатських фракцій (груп)" відхилити", - зазначає Порошенко.

Нагадаємо, раніше вказаний законопроект в ході голосування в парламенті підтримав 241 народний депутат.