ua en ru

Порошенко: важливим елементом російської агресії є економічна війна

Порошенко: важливим елементом російської агресії є економічна війна Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами Порошенка, мова йде про блокади і ембарго на постачання українських товарів

Важливим елементом російської агресії є економічна війна. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході засідання воєнного кабінету, повідомляє прес-служба глави держави.

"Важливим елементом гібридної війни і російської агресії є економічна війна. Мова йде про блокади і ембарго на постачання українських товарів. Наша торгівля впала в рази і сьогодні складає близько 9% від загального об’єму. Раніше це було більше третини", - заявив Порошенко.

Крім того, глава держави звернувся до директора Нац інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна доповісти про зміцнення інформбезпеки України та пропозиції, зокрема, щодо законодавчих змін з урахуванням досвіду США, Великої Британії, Німеччини, Франції, щодо соцмереж та Інтернету.

"Яким чином ми зможемо ефективно протидіяти російській агресії у гібридній війні, зберігаючи необхідні стандарти свободи слова. Бо ми живемо зараз в абсолютно іншому вимірі", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за три з половиною роки, за словами Порошенка, СБУ попередила понад 400 спроб терактів в Україні.