ua en ru

Порошенко: важливо запустити міжнародний механізм деокупації Криму

Порошенко: важливо запустити міжнародний механізм деокупації Криму Фото: Петро Порошенко

Без міжнародного тиску Росія не зупиниться

Президент України Петро Порошенко закликав до запуску міжнародного механізму деокупації Криму. Про этомсообщает прес-служба глави держави, посилаючись на заяву Президента на зустрічі з послами іноземних держав в Україні.

"Президент наголосив на неприпустимості відкладання Кримського питання і підкреслив важливість запуску міжнародного механізму для деокупації півострова", - сказано в повідомленні.

Глава держави запевнив, що Україна залишається відданою виконання мінських домовленостей, на відміну від Росії.

"Поки Росія однією рукою підписувала мирні документи в Мінську, інший - вона заливала кров'ю українське місто Дебальцеве. Без міжнародного тиску Росія не зупиниться. Тиск має тривати, поки Москва остаточно не поховає сокиру війни і не почне поважати суверенітет своїх сусідів", - заявив Порошенко, зазначивши необхідність міжнародної присутності в Донбасі.

Нагадаємо, Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Латвії, Пакистану, Ватикану і Бангладеш.

Зазначимо також, що вчора, 12 січня, президент України провів зустріч з представником Росії в тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Борисом Гризловим. Як повідомляло "Дзеркало тижня" з посиланням на власне джерело, Порошенко зустрівся з Гризловим щоб обговорити питання подальших відносин між Києвом і Москвою.