ua en ru

Порошенко найближчим часом внесе в Раду законопроекти з реформування судової системи

Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе до Верховної Ради України проекти законів щодо реформування судової гілки влади

Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе до Верховної Ради України проекти законів щодо реформування судової гілки влади. Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найгірші у нас справи в судовій системі. Наші так звані попередники завчасно окопалися в судах, нашпигувавши туди своїх людей, які сьогодні є адвокатами інтересів одіозних представників колишнього режиму... Судова сфера, яка першою і найбільше потребує змін, має найбільший опір. Тому ця реформа реформа має бути невідкладним і першою", - заявив він.

Порошенко підкреслив, що він як Президент не має права тиснути на конкретні суди, і не буде цього, а от змінити судову систему наказано виборцями.

"Отож, однією з перших має стартувати судова реформа. Відповідні законопроекти подаватиму як екстра-невідкладні. Бо з такими судами як тепер в безпеці можуть почуватися лише ті, у кого є проблеми із законом. А от законослухняним громадянам від таких судів - варто триматися подалі, правди там не знайти", - заявив глава держави.

Крім того він підкреслив важливість реформування всіх правоохоронних органів, насамперед МВС та ГПУ.

"Зрозуміло, що дотичним до судової реформи є і реформування всіх правоохоронних органів, насамперед МВС та ГПУ. Дуже дякую за те, що цей розділ дуже добре виписаний в коаліційній угоді. Дякую військовослужбовцям, які є сьогодні в цій Верховній Раді. Відчувається їх професійний підхід. Дозвольте нагадати, що стара Верховна Рада, в тому числі й за моїм наполяганням, встигла-таки ухвалити новий закон про прокуратуру", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, ще в жовтні Порошенко заявив про необхідність негайного проведення судової реформи, зокрема реформи адвокатури.