ua en ru

Порошенко впевнений у підтримці США незалежно від результату виборів президента

Порошенко впевнений у підтримці США незалежно від результату виборів президента Фото: Петро Порошенко не сумнівається, що США залишаться партнером України

Президент України розраховує на відповідальний вибір американського народу

Президент України Петро Порошенко вважає, що США залишаться партнером України, незалежно від того, хто в результаті майбутніх виборів у Сполучених Штатах стане президентом. Про це він заявив в інтерв'ю CNN.

Порошенко зазначив, що обидві партії в США завжди надавали Україні підтримку в тому, що стосується територіальної цілісності, суверенітету та незалежності.


"У мене немає сумнівів, що США є нашим надійним партнером", - підкреслив він.

На запитання про його ставлення до заяв кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, який обіцяв у разі перемоги на виборах розглянути питання про визнання Криму частиною РФ, Порошенко відповів, що не сумнівається в підтримці жодної з партій, які висунули кандидатів у президенти США.

"Я не сумніваюся, що ми будемо мати підтримку обох партій після президентських виборів. І я розраховую на відповідальний вибір американського народу, незалежно від того, буде це республіканець чи демократ", - сказав він.

Нагадаємо, Україна збирається звернутися в міжнародний трибунал у зв'язку з агресією Російської Федерації.