ua en ru

Порошенко затвердив ратифікацію Паризької угоди з клімату

Порошенко затвердив ратифікацію Паризької угоди з клімату Фото: Петро Порошенко

Наразі угоду ратифікували 19 держав

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію Паризької угоди", прийнятий Верховною Радою України 14 липня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Паризька угода укладена на зміну Кіотському протоколу. Угода спрямована на прискорення впровадження положень Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та має на меті зміцнення глобального реагування на загрозу зміни клімату в контексті сталого розвитку та зусиль з подолання бідності", - йдеться у повідомленні.


Зокрема, угода встановлює основу міжнародного режиму зі зміни клімату.

"Паризька угода набере чинності, коли не менше 55 Сторін Рамкової Конвенції, на частку яких припадає щонайменше 55% загальних глобальних викидів парникових газів, здадуть на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти про прийняття, затвердження або приєднання", - йдеться у повідомленні.

Наразі угоду ратифікували 19 держав світу, на частку яких припадає в сукупності 0,18% загальних глобальних викидів парникових газів. Документ вже підписали 177 країн.

Нагадаємо, 22 квітня 2016 року, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в залі Генеральної асамблеї підписав Паризьку угоду зі зміни клімату.