ua en ru

Україна 22 квітня підпише Паризьку угоду на зміну Кіотському протоколу

Україна 22 квітня підпише Паризьку угоду на зміну Кіотському протоколу Фото: голова Міністерства екології та природних ресурсів України Остап Семерак

Уряд схвалив підписання Паризької угоди по клімату

Уряд схвалив проект розпорядження президента про повноваження постійного представника України при Організації Об'єднаних Націй (ООН) Володимира Єльченка на підписання Паризької угоди. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Министерства екології та природних ресурсів України.

"Таким чином, Україна стане 156-ю країною, яка 22 квітня в Нью-Йорку в присутності генерального секретаря ООН Пан Гі Муна підпише цю Угоду" - зазначив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак


Також Остап Семерак пояснив, що Україна є стороною Конвенції та Кіотського протоколу, а Паризька угода прийде на зміну Кіотському протоколу й діятиме з 2020 року для всіх сторін Конвенції.

Головним аргументом для підписання такої Угоди, за словами Остапа Семерака, є той факт, що питання скорочення викидів парникових газів для України стоїть в одній площині зі зменшенням частки використання викопного палива, забезпечення енергонезалежності країни, диференціації постачання енергоресурсів та сталого розвитку країни в цілому.

Нагадаємо, раніше в Парижі схвалили глобальну угоду по клімату.