ua en ru

Порошенко затвердив положення про дипломатичний та службовий паспорти

Порошенко затвердив положення про дипломатичний та службовий паспорти Фото: Петро Порошенко

Оприлюднено указ №264/2015

Президент України Петро Порошенко затвердив "Положення про дипломатичний паспорт України" та "Положення про службовий паспорт України". Відповідний указ №264/2015 оприлюднений на сайті глави української держави.

"Відповідно до частини третьої статей 23 та 24 закону України "Про Єдиний державний демографічному реєстрі та документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" постановляю затвердити такі, що додаються "Положення про дипломатичний паспорт України та Положення про службовий паспорт України", - йдеться в документі.

Відповідно до положення дипломатичний паспорт є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України під час перетинання державного кордону і перебування за межами України та надає право такій особі на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Службовий паспорт є документом, що посвідчує особу, підтверджує громадянство України під час перетинання державного кордону і перебування за межами України та надає право такій особі на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Службовий паспорт дипломатичний паспорт оформлюється Міністерством закордонних справ України у взаємодії з Головним обчислювальним центром Єдиного державного демографічного реєстру та Державним центром персоналізації документів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 30 березня затвердив зміни, які торкнуться паспорт громадянина України.