ua en ru

Порошенко затвердив положення про Раду громадського контролю при НАБ

Порошенко затвердив положення про Раду громадського контролю при НАБ Фото: Президент України Петро Порошенко

До складу Ради увійде 15 осіб

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затверджено положення про Раду громадського контролю при Національному антикорупційному бюро та положення про порядок формування зазначеної Ради. Указ № 272/2015 від 15 травня опублікований на сайті глави держави.

Згідно з положенням, діяльність Ради громадського контролю спрямована на забезпечення прозорості та громадського контролю за діяльністю Національного антикорупційного бюро. Її завданнями є розгляд інформації про діяльність, виконання планів і завдань НАБУ; делегування своїх представників до складу Дисциплінарної комісії Бюро і комісій, які проводять конкурс на зайняття вакантних посад в НАБУ; сприяння громадського обговорення проектів законодавчих та підзаконних нормативно-правових актів щодо діяльності бюро та висловлення позиції щодо фактів порушень законів, прав і свобод людини та громадянина працівниками НАБУ.

Рада громадського контролю формується на основі відкритого і прозорого конкурсу у складі 15 осіб. Конкурс по формуванню її складу проводиться шляхом рейтингового інтернет-голосування громадян, які проживають на території України.

Термін повноважень Ради становить один рік, засідання проводяться у разі потреби, але не рідше одного разу в квартал.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив Державну програму з реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційну стратегію) на 2015-2017 рр ..