ua en ru

Кабмін затвердив Антикорупційну стратегію на 2015-2017 рр.

Кабмін затвердив Антикорупційну стратегію на 2015-2017 рр. Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Органи влади повинні щорічно звітувати про стан виконання програми

Кабінет міністрів України затвердив Державну програму з реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційну стратегію) на 2015-2017 роках Відповідну постанову № 265 від 29 квітня 2015 р. опубліковано на сайті уряду.

"Кабінет Міністрів України постановляє... затвердити Державну програму щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційної стратегії) на 2015-2017 роки", - йдеться в документі.

Зокрема, персональна відповідальність за забезпечення виконання програми покладено на міністрів, керівників інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, відповідальних за здійснення передбачених стратегією заходів.

Органам виконавчої влади та міським державним адміністраціям доручено визначити осіб, відповідальних за координацію впровадження стратегії, а також подавати щороку до 15 лютого, 15 квітня, 15 липня і 15 жовтня Національному агентству з питань запобігання корупції інформацію про стан виконання програми.

Національному агентству з питань запобігання корупції доручено забезпечити моніторинг стану виконання програми та координацію роботи органів влади при запровадженні Антикорупційної стратегії.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Антикорупційного бюро України з'явився офіційний сайт.