ua en ru

Порошенко: всі зусилля зараз спрямовуємо на здобуття Україною членства в ЄС

Порошенко: всі зусилля зараз спрямовуємо на здобуття Україною членства в ЄС Фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

П'ятий президент Петро Порошенкоу наголосив, що зараз всі зусилля мають бути спрямовані на отримання Україною статусу кандидата в члени ЄС на найближчому засіданні Європейської ради.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Порошенка під час брифінгу.

"23-24 червня відбудеться саміт Європейського Союзу, засідання ради ЄС, де будуть прийматися рішення про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. І саме на це мають бути сконцентровані зараз зусилля української влади, президента, уряду, дипломатії. Я роблю максимум від мене залежного для того, щоб забезпечити реалізацію цих можливостей і очікую відповідної ефективності роботи й від усіх задіяних сторін". - заявив Порошенко.

Він також заявив, що найближчим часом має відбутись візит в Україну керівництва Єврокомісії, де також будуть обговорені конкретні деталі.

"Сьогодні рішення мають приймати дві інституції. Перша - це Єврокомісія і єврокомісари, які готують відповідне проєкти рішення. І друга, головна, це країни – члени на засіданні Європейської Ради. Дуже сподіваємося, що нам вдасться це зробити", - додає політик.