ua en ru

Порошенко: Україна та Японія створили спільну групу з ліквідації наслідків аварій в Фукусімі та на ЧАЕС

Порошенко: Україна та Японія створили спільну групу з ліквідації наслідків аварій в Фукусімі та на ЧАЕС Фото: Петро Порошенко здійснив робочу поїздку на Чорнобильську АЕС (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що японське обладнання постійно надходить Україні на допомогу

Спільна група України та Японії працює над ліквідацією наслідків аварій на атомній станції в Фукусімі та на Чорнобильській АЕС. Про це заявив президент України Петро Порошенко у рамках робочої поїздки на Чорнобильську АЕС.

Так, у ході виступу Порошенко повідомив про результати зустрічі з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе щодо спільних українсько-японських наукових досліджень наслідків аварій в Фукусімі та на ЧАЕС.

"Ми домовилися, що будемо дуже ретельно вивчати і допомагати у ліквідації наслідків як аварії на станції Фукусіма так і в Чорнобилі. Створена спільна група і японське обладнання постійно надходить нам на допомогу. Спеціалісти зараз встановлюють його. І це дозволить безперервно фіксувати інтенсивність, висоту снігового покрову, вологість грунту і багатьох інших показників, від яких залежить безпека", - повідомив глава держави.

32 роки минули від дня страшної трагедії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою в історії. Чорнобиль - це темна мітка в історії. Цього року завершиться один із важливих етапів перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему. На грудень заплановано введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента, встановленого, чи як кажуть, «насунутого» раніше.

Опубліковано Петром Порошенком 26 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше Порошекнко повідомляв, що введення в експлуатацію нового конфайнмента на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) заплановано на грудень поточного року.