ua en ru

Порошенко: на грудень заплановано введення в експлуатацію нового конфайнмента ЧАЕС

Порошенко: на грудень заплановано введення в експлуатацію нового конфайнмента ЧАЕС Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко здійснив робочу поїздку на Чорнобильську АЕС

Введення в експлуатацію нового конфайнмента на Чорнобильській атомній електростанції (ЧАЕС) заплановано на грудень поточного року. Про це заявив президент України Петро Порошенко у рамках робочої поїздки на Чорнобильську АЕС.

"Цього року завершиться один із важливих етапів перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему. На грудень заплановано введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента, встановленого раніше", - йдеться у повідомленні.

Крім того, прес-служба глави держави повідомляє, що Порошенко у рамках поїздки на ЧАЕС ознайомився з ходом підготовки сховища відпрацьованого ядерного палива до проведення "гарячих" випробувань та обробки відпрацьованого ядерного палива з реакторів №1, 2, 3 ЧАЕС.

Як зазначається, випробування мають бути завершені вже у грудні цього року, після чого об'єкт буде вводитися в експлуатацію, а його повна експлуатація, має розпочатися у четвертому кварталі 2019 року.

Сьогодні разом з усією Україною та усім світом вшановуємо пам'ять Героїв Чорнобиля. Пам’ятаймо про їхній подвиг заради майбутніх поколінь...

Опубліковано Петром Порошенком 26 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Чорнобильська зона відчуження має стати місцем реалізації нових прогресивних технологій.