ua en ru

Порошенко: Україна вже отримала від МФВ 8,7 млрд доларів

Порошенко: Україна вже отримала від МФВ 8,7 млрд доларів Фото: Петро Порошенко в Давосі (прес-служба президента України / Михайло Палінчак)

Черговий транш очікується в квітні

Нинішня співпраця України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) є найефективнішою за всі попередні роки, адже держава вже отримала 8,7 млрд доларів. Про це сказав президент Петро Порошенко, перебуваючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

"До цього в нас був лише один транш від МВФ і потім Україна перестала виконувати обіцянки. Зараз в нас вже чотири транші, три меморандуми, які були повністю виконані. Ми отримали 8,7 млрд доларів у найскладніший час в нашій історії. І ми це робимо під час російської окупації, незаконної анексії Криму, що вплинуло на рівень життя в моїй країні", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що за останні півроку в Україні були запровадженні найскладніші реформи – медична, освітня, пенсійна. На думку президента, успіху в імплементації реформ сприяло виконання 144-х пунктів Плану візової лібералізації України з країнами Євросоюзу.

"Оціночна місія ЄС зробила дуже позитивний висновок щодо нашого виконання. Ми ратифікували Угоду про асоціацію. На жаль, не в листопаді 2013 року у Вільнюсі, як всі того хотіли. Але з 1 вересня 2017 року вона вступила в силу після ратифікації, незважаючи на російські спроби зупинити це", - констатував Порошенко.

Нагадаємо, раніше керівники МВФ та Світового Банку під час двосторонніх зустрічей у Давосі висловлювали задоволення результатами реформ та готовність надалі надавати підтримку Україні. Згодом Порошенко заявив, що Україна може отримати черговий транш МВФ на суму 17,5 млрд доларів у квітні 2018 року.