ua en ru

Порошенко: Україна очікує розширення портфеля проектів ЄБРР

Порошенко: Україна очікує розширення портфеля проектів ЄБРР Фото: президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті

ЄБРР залишатиметься надійним партером України у проведенні реформ

Україна очікує розширення портфеля проектів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це заявив Президент України Петро Порошенко у рамках перебування на щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму у ході зустрічі з президентом ЄБРР Сумою Чакрабарті, передає прес-служба глави держави.

"Глава української держави відзначив, що ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, та подякував за послідовну потужну підтримку нашої держави", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Чакрабарті запевнив, що Європейський банк реконструкції і розвитку і надалі залишатиметься надійним партером України у проведенні реформ, зокрема в енергетичному секторі, в банківській системі, боротьбі з корупцією.

Також повідомляється, що співрозмовники відзначили важливість приватизації державних підприємств в Україні.

"Ми очікуємо розширення портфеля проектів ЄБРР для розвитку громадського транспорту, енергетики та комунальної інфраструктури", - сказав Порошенко.

Окрім цього, співрозмовники відзначили ключову роль Європейського банку реконструкції та розвитку в проектах, пов'язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Також Порошенко запросив Чакрабарті відвідати Україну під час пам'ятних заходів з нагоди 30-річчя Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Давосі заявив, що підтримує надання безвізового режиму Україні у 2016 році.