ua en ru

Порошенко: Україна та РФ мають виробити механізм для врегулювання непорозумінь у сфері зовнішньої торгівлі

Україна та РФ мають виробити ефективний механізм для врегулювання непорозумінь, які виникають між державами у сфері зовнішньої торгівлі. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко на зустрічі з головою колегії Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Віктором Христенко, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

"Нам необхідно виробити дієвий механізм, який би дозволив ефективно усувати непорозуміння і забезпечувати головне - взаємне відкриття ринків наших країн для наших виробників. Це буде той приклад справжньої взаємовигідної співпраці, який ми зможемо продемонструвати", - зазначив Порошенко, звертаючись до голови ЄЕК.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи співпраці між ЄЕК і Міністерством економічного розвитку та торгівлі України.

Порошенко у своїй розмові зазначив, що Україна має намір в повній мірі використовувати нові можливості для пошуку оптимальної моделі взаємодії економік України та Російської Федерації. Україна, за словами міністра, так само розраховує на те, що зі вступом Російської Федерації до СОТ, в обидвох країн з'являються можливості зі стратегічного партнерства в ключових секторах економіки, таких як енергетика, машинобудування, АПК, сфера високих технологій тощо.

Міністр економічного розвитку і торгівлі задекларував також готовність оперативно реагувати на звернення ЄЕК. Порошенко висловився категорично проти створення будь-яких протекціоністських бар'єрів як зі сторони України, так і зі сторони РФ.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович 23 березня указом № 210 призначив Петра Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі.