ua en ru

Порошенко: Україна повинна відповідати Маастрихтським та Копенгагенським критеріям

Порошенко: Україна повинна відповідати Маастрихтським та Копенгагенським критеріям Фото: Петро Порошенко

Порошенко порадив школярам прочитати книгу "Атлант розправив плечі"

Україна повинна відповідати Маастрихтським та Копенгагенським критеріям для того, щоб стати членом Євросоюзу. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні, 1 червня, у День захисту в ході зустрічі з лідерами шкільного самоврядування, передає прес-служба глави української держави.

Зокрема, Порошенко нагадав, що для вступу в ЄС Україна повинна відповідати Маастрихтським та Копенгагенським критеріям - це стосується рівня освіти, промисловості, ВВП, демократії, свободи, боротьби з корупцією, незалежності судової гілки влади.

"Велика кількість реформ, які, я впевнений, доведеться мені робити, політичним силам і з вашою допомогою. Я на вас дуже розраховую", - сказав Президент.

Порошенко позитивно оцінив ініціативи по створенню шкільних "парламентів", "кабінетів міністрів".

"Мені надзвичайно приємно, що тут представлені глави парламентів, обласних рад, урядів та міністри. Так, дитячих, але це хороший спосіб підготуватися до дорослого життя і приймати це вже як свідомий і відповідальний вибір. Мені приємно бачити директорів молодіжних підприємств, тому що не тільки політикою повинні жити, а повинні піднімати економіку", - зазначив глава держави.

Президент порекомендував школярам прочитати книгу Айни Ренд "Атлант розправив плечі", яка допомогла сформувати його підхід до життя.

Нагадаємо, за словами Порошенка, безпека і благополуччя дитини повинні стати стратегічними завданнями держави.