ua en ru

Порошенко і Трюдо зробили спільну заяву за підсумками зустрічі в Канаді

Порошенко і Трюдо зробили спільну заяву за підсумками зустрічі в Канаді Фото: Петро Порошенко і Джастін Трюдо

Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Канади

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і Президент України Петро Порошенко під час зустрічі в Торонто підтвердили міцні й тривалі зв'язки між Канадою та Україною, а також свою загальну прихильність подальшому поглибленню двосторонніх відносин. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Вступ в силу Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною є історичним моментом наших двосторонніх відносин. Завдяки імплементації Угоди ми сподіваємося активізувати двосторонню торгівлю між Канадою та Україною в сільськогосподарській, інформаційно-технологічній, енергетичній та авіакосмічній сферах", - йдеться в повідомленні.

Також на зустрічі відзначено, що Канада підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

"Канада підкреслює своє невизнання незаконної анексії Криму Росією і продовжує засуджувати російську військову агресію на Донбасі. Канада буде продовжувати тиснути на Росію, в тому числі використовуючи наявні санкції, для того, щоб російська сторона поважала суверенітет і територіальну цілісність України і повністю виконувала Мінські домовленості", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що операція UNIFIER підтримує важливі зусилля у сфері військового навчання і нарощування потенціалу України для забезпечення свого суверенітету і безпеки, а також сприяє взаємовигідному обміну інформацією між Збройними силами Канади і України.

"Канада і надалі буде підтримувати просування України на шляху євроатлантичної інтеграції та впровадження і дотримання стандартів НАТО. Канада підтримує мету України досягти сумісності з НАТО до 2020 року", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Канада продовжить надавати оборонну допомогу Україні.