ua en ru

Порошенко в суді розповів про призначення Турчинова на посаду в. о. президента

Порошенко в суді розповів про призначення Турчинова на посаду в. о. президента Фото: президент України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Про призначення було вирішено більшістю

Президент України Петро Порошенко заявив, що для призначення секретаря РНБО Олександра Турчинова виконуючим обов'язки президента було достатньо підстав. Про це в залі Оболонського суду по справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича повідомив свідок сторони обвинувачення Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Покласти обов'язки президента у зв'язку з самоусуненням Януковича на Турчинова було вирішено більшістю. Мені відомо, що у зв'язку з самоусуненням президента обов'язки президента були покладені на голову Верховної ради. У таких випадках обов'язки президента покладаються на голову Ради. Я не маю честі бути автором цієї постанови. Але підставою покладання обов'язків на Турчинова було відсутність Януковича. Було достатньо підстав для мене, як для народного депутата, натиснути кнопку "за", - сказав Порошенко.

Зазначимо, свідка Порошенко допитували протягом майже годину. Проте засідання було вимушено перервано суддею в зв'язку з тим, що адвокати задавали питання, не пов'язані із суттю справи.

Нагадаємо, допит Порошенко суд у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича вимушено завершив через недоречних запитань сторони захисту.