ua en ru

МЗС Угорщини вважає, що Порошенко прагне покращити свій рейтинг за рахунок угорців

МЗС Угорщини вважає, що Порошенко прагне покращити свій рейтинг за рахунок угорців Фото: Петер Сійярто (kormany.hu)

Сійярто заявив, що вибори в наступному році можуть призвести до зміни ситуації

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Угорщини Петер Сійярто вважає, що "утиски угорців" українською державою не припиняться, поки Україну очолює нинішній президент. Про це йдеться на сайті МЗС Угорщини, яке посилається на повідомлення державного агентства MTI.

Сійярто вважає, що вибори в наступному році можуть призвести до зміни ситуації.

"Поки Україну очолює нинішній президент підбурювання до ненависті до угорців з боку української держави не припиниться, оскільки президент вважає це спосіб отримати певну суспільну підтримку, яка зараз дуже низька", - цитує міністра агентство.

Нагадаємо, минулого тижня розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів в Берегово. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною.

Також стало відомо, що прихований відеозапис роздачі угорських паспортів українцям у консульстві Угорщини в Берегові зробив прикордонник.

РБК-Україна писало, що глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін розповів два варіанти розвитку подій в питанні висилки консула Угорщини після публікації відео з роздачею угорських паспортів у Закарпатській області.

"Дві опції - чи угорці його просто забирають, це найбільш конструктивний сценарій, або він поїде в Будапешт сам (буде висланий Україною, - ред.)", - підкреслив Клімкін.