ua en ru

Порошенко: стратегія Путіна зараз терпить повне фіаско

Порошенко: стратегія Путіна зараз терпить повне фіаско Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко зазначив, що Путін не може і не зможе пояснити необхідність конфлікту з Україною

Президент України Петро Порошенко заявив, що стратегія президента Росії Володимира Путіна зараз терпить повне фіаско. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави держави телеканалу Zik.

Порошенко зазначив, що не хоче повторити на Донбасі ситуція, яка була у Грозному.

"Повторити на Донбасі Грозний, коли місто було знищено, а рахунок на жертви піде на сотні тисяч, я цього не допущу. Це українці. Це те, чого Путін прагне, це той подарунок, якого ми йому ніколи не зробимо. Стратегія Путіна зараз терпить повне фіаско, він не має союзників в світі, дуже шкодує, що втратив церкву, має глибоку економічну кризу і пояснити навіщо це було, коли Україна була дружньою сусідньою державою, нікому не може і не зможе", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Порошенка, якщо запропонувати президенту Російської Федерації Володимиру Путіну мир в обмін на територію - не буде ні миру, ні території.

Додамо, також повідомлялося, що відповідно до результатів опитування російського фонду "Громадська думка", рейтинг Путіна вперше за п'ять років впав нижче 50%.