ua en ru

Порошенко: країна повинна знати своїх справжніх героїв

Порошенко: країна повинна знати своїх справжніх героїв Фото: Петро Порошенко

Україна пишається і довіряє своєму війську

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною відвідав допрем'єрний показ документального фільму "Рейд", який був знятий на основі реальних подій минулого року, коли українські десантники здійснили найдовший у світовій військовій історії рейд по тилах ворога. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Наголошується, глава держави нагадав про це знатного і дуже важкому епізоді війни і сказав, що цей рейд "назавжди увійде в підручники військової історії України". При цьому він зазначив, що в останні 50 років таких рейдів ніхто не робив і не вчили як їх робити. Це нове героїчне українське досягнення, яке зроблено справжніми українськими героями.Порошенко: країна повинна знати своїх справжніх героїв

Під час свого виступу президент запросив на сцену чотирьох Героїв України - безпосередніх учасників тих подій і головних героїв фільму: десантників Михайла Забродського, Сергія Шаповалова, Олександра Пархума та Ігоря Герасименка.

"Україна пишається і довіряє своєму війську. Для мене велика честь, як для Верховного Головнокомандувача, бути на чолі цього війська. І дуже важливо, щоб наша країна знала своїх справжніх героїв: не фейсбучних або розкручених політичними діячами, а справжніх - скромних, рішучих, талановитих, героїв, за якими бійці йдуть "у вогонь і воду". Уявіть собі - йдуть на смерть за Україну", - повідомив Порошенко.

Президент висловив подяку авторському колективу за роботу та наголосив: "Дуже важливо, щоб таких фільмів було якомога більше - щоб народ почув правду про свою армії, солдатів, офіцерів і генералів, і після цього не дав нікому ганьбити нашу армію. Я не знаю країни, де би в початку військової агресії, без зброї, без форми, без їжі, грунтуючись виключно на ентузіазмі волонтерів і власному героїчному дусі, давали по зубах російському агресору".

Нагадаємо, Порошенко засудив плани ДНР/ЛНР щодо проведення "виборів" у 2016 році.