ua en ru

Порошенко обговорив зі Столтенбергом взаємодію з НАТО

Порошенко обговорив зі Столтенбергом взаємодію з НАТО Фото: Порошенко і Столтенберг (president.gov.ua)

Глава держави поінформував Генерального секретаря про ситуацію на Донбасі

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час розмови сторони, зокрема, обговорили взаємодію України з НАТО, передає прес-служба глави держави.

"Глава держави поінформував Генерального секретаря про ситуацію на Донбасі та триваючі порушення вогню з боку російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Також Порошенко підтвердив, що Україна продовжує реалізацію курсу євроатлантичної інтеграції та активно реформує сектор безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

"У цьому зв'язку було відзначено нещодавнє схвалення Радою національної безпеки і оборони України проекту Закону України про національну безпеку", - повідомляє пре-служба.

Зазначається, що Порошенко також висловив вдячність НАТО за послідовну політичну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та важливу практичну допомогу в протидії російській агресії. Крім того, сторони обговорили подальшу взаємодію в рамках Комісії Україна - НАТО.

Нагадаємо, раніше голови генеральних штабів 29 країн-членів НАТО відзначили позитивну динаміку реформ сфер безпеки та оборони в Україні, що тісно пов’язані із відновленням української територіальної цілісності.