ua en ru

Порошенко і Столтенберг обговорили ескалацію ситуації на Донбасі

Порошенко і Столтенберг обговорили ескалацію ситуації на Донбасі Фото: берлінська зустріч Петра Порошенка і Йенса Столтенберга (EPA)

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу наголосив на важливості повного виконання "мінських домовленостей"

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, під час якої розповів про ескалацію ситуації в Донецькій і Луганській областях і зростання числа російських провокацій в анексованому РФ Криму. Про це повідомили сьогодні у прес-службі глави держави.

Як зазначається, Порошенко закликав зберігати питання російської агресії проти України на порядку денному Північноатлантичного альянсу, тоді як Столтенберг наголосив на важливості повного виконання "мінських домовленостей".


Також сторони обговорили хід реалізації "Комплексного пакету допомоги НАТО для України", затвердженого на саміті Альянсу у Варшаві.

Як розраховує Порошенко, цей пакет допоможе модернізувати українську армію до стандартів НАТО.

Як повідомлялося, в лютому Порошенко і Столтенберг провели зустріч в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, на якій бсуділі посилення ролі НАТО в реформі оборонного сектора України.

Нагадаємо також, що в липні Столтенберг закликав РФ припинити підтримку бойовиків на Донбасі, додавши при цьому, що угоди з Україною дозволять підняти питання її членства в Північноатлантичному альянсі (НАТО).