ua en ru

Порошенко скликав позачергове засідання військового кабінету РНБО через ситуацію в Луганську

Порошенко скликав позачергове засідання військового кабінету РНБО через ситуацію в Луганську Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко заслухав доповідь про останні події в Луганській області від керівників силових відомств

Президент України Петро Порошенко скликав позачергове засідання Військового кабінету Ради національної безпеки і оборони (РНБО) через загострення ситуації в окремих районах Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-службы глави держави.

Повідомляється, що Порошенко заслухав доповідь про останні події в Луганській області від присутніх керівників силових відомств, зокрема щодо незаконного перетину російськими танками українського кордону в Краснодонському районі Луганської області.

"У зв'язку зі збільшенням кількості російських військових, а також активізацією найманців, українські Збройні Сили готові до будь-якого розвитку подій для забезпечення безпеки мирного населення", - заявив Порошенко.

Крім того, лідер України доручив українському представнику в Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін активізувати взаємодію зі Спеціальної моніторингової місією ОБСЄ для інформування наших західних союзників.

Нагадаємо, сьогодні ввечері, 21 листопада, стало відомо, що в центр окупованого проросійськими бойовиками Луганська входить колона військової техніки. Крім того, центр Луганська заблокували невідомі в камуфляжі без розпізнавальних знаків. Бойовики, в свою чергу, заявляють, що блокують вулиці за наказом так званого "міністерства внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета.

Нещодавно стало відомо, що в окупованому Луганську відключили телевізійне мовлення і "місцеву" мобільний зв'язок "Лугаком".