ua en ru

Порошенко створив у РНБО нову посаду керівника апарату

Порошенко створив у РНБО нову посаду керівника апарату Фото: Петр Порошенко

Йому делеговані повноваження Турчинова вносити на розгляд РНБО бюджетні законопроекти про оборону

Президент України Петро Порошенко створив у Раді національної безпеки та оборони (РНБО) нову посаду керівника апарату. Про це йдеться у указі президента №171/2016 "Питання Апарату Ради національної безпеки і оборони України", який Порошенко підписав сьогодні, повідомляє прес-служба глави держави.

"Апарат Ради очолює керівник апарату Ради національної безпеки та оборони України, який призначається на посаду та звільняється з посади секретарем Ради національної безпеки і оборони України у порядку, визначеному законодавством про державну службу", - йдеться у тексті указу.


Як зазначається, керівник апарату РНБО є державним службовцем і здійснює повноваження з питань державної служби та організації роботи державних службовців та інших працівників в апараті РНБО.

"Керівник Апарату Ради національної безпеки і оборони України може мати заступників, у тому числі першого...у межах своїх повноважень на основі та на виконання актів законодавства видає накази", - зазначається в указі.

Серед завдань керівника апарату, зокрема, організація роботу апарату, керівництво його діяльністю та забезпечення виконання покладених на нього функцій; організація планування роботи з персоналом, в тому числі організація конкурсів на зайняття вакантних посад державної служби.

Також, згідно указу, керівник апарату подає на затвердження секретареві РНБО штатний розпис та кошторис апарату, а також положення про його самостійні структурні підрозділи; здійснює в установленому порядку розпорядження бюджетними коштами; затверджує посадові інструкції працівників; призначає на посади та звільняє з посад в установленому порядку державних службовців апарату Ради, вирішує відповідно до законодавства інші питання проходження ними державної служби в апараті Ради; присвоює ранги державним службовцям Апарату Ради, які займають посади державної служби відповідної категорії; виконує функції роботодавця стосовно працівників апарату Ради, які не є державними службовцями.

Таким чином, керівнику апарату делеговані повноваження вносити на розгляд РНБО законопроекти про внесення змін до державного бюджету по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони. Відзначимо, раніше це входило в повноваження секретаря РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко ввів до складу Ради національної безпеки і оборони прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера Ради Андрій Парубія.