ua en ru

Порошенко утворив комісію з координації вступу України в НАТО

Порошенко утворив комісію з координації вступу України в НАТО Фото: Петро Порошенко активізує роботу зі вступу в НАТО

Головою комісії призначено віце-прем'єра з питань євроінтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе

Президент Петро Порошенко утворив Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України як допоміжний орган при президентові. Відповідний указ №296/2016 він підписав 8 липня, повідомляє прес-служба глави держави в суботу.

Зазначено, що головою Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції призначено віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванну Климпуш-Цинцадзе.

"Комісія створена з метою забезпечення координації заходів щодо інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), у тому числі в рамках річних національних програм співробітництва Україна - НАТО", - йдеться в повідомленні.

Головними завданнями Комісії визначено проведення моніторингу, аналіз та оцінка стану діяльності, пов'язаної з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО, зокрема діяльності центральних органів виконавчої влади, інших держорганів, залучених до виконання річних національних програм співробітництва Україна - НАТО, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з Альянсом.


Передбачається, що Комісія також готуватиме та вноситиме президентові пропозиції щодо розвитку співробітництва між Україною та НАТО, визначення шляхів та способів вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції, підвищення ефективності діяльності центральних органів виконавчої влади, інших держорганів щодо виконання завдань у зазначеній сфері, удосконалення нормативно-правової бази з питань співробітництва між Україною і НАТО.

Указом визначено, що до національної системи координації євроатлантичної інтеграції входять центральні органи виконавчої влади, інші держоргани, діяльність яких пов'язана з виконанням завдань у сфері євроатлантичної інтеграції України і співробітництва з НАТО.

Цим актом також затверджено Положення про Комісію з питань координації євроатлантичної інтеграції України та її персональний склад.

Указ приводить у відповідність попередні акти президента та набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше в ході саміту НАТО у Варшаві міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що в країнах НАТО зростає впевненість у необхідності членства України в Альянсі.