ua en ru

Порошенко повідомив про домовленість з ЄК щодо макрофінансової допомоги Україні на 2018-2019

Порошенко повідомив про домовленість з ЄК щодо макрофінансової допомоги Україні на 2018-2019 Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Наступного тижня Єврокомісія випустить відповідне комюніке

Президент України Петро Порошенко повідомив про домовленість з Єврокомісією щодо макрофінансової допомоги Україні на 2018-2019 роки. Про це глава держави заявив на брифінгу у Брюсселі (Бельгія).

"На переговорах, де брали участь голова Єврокомісії, єврокомісари ми домовились про те, що так званий "план Маршалла" для України, концентрація всіх ресурсів, які має Європейський союз, в єдиний документ. Побудова дорожньої карти також нами буде опрацьована. Домовилися про те, що наступного тижня Єврокомісіє випустить комюніке про дуже амбітний проект макрофінансової допомоги на 18-19 роки, три транша, такий самий обсяг. Починаємо працювати прямо з січня місяця 2018 року", - заявив він.

При цьому президент підкреслив, що існує домовленість не розголошувати суми траншів.

"Ми домовилися, що обсяги будуть приблизно ті ж самі, як і третій транш (jбсяг третього траншу від ЄС становить 600 млн євро, - ред.)", - зазначив він.

На Саміті Східного партнерства Україна продемонструвала, що є самостійним гравцем, з яким рахуються європейські лідери. Нам вдалося вирішити важливе питання для України – об’єднання ЄС навколо миротворчої місії на Донбасі та включити цю позицію у фінальну резолюцію саміту. Так само нам вдалося включити проект подальшої візії України – «Східне партнерство +», доступ до єдиного цифрового та енергетичного ринку, Митного союзу. #EasternPartnershipSummit

Опубліковано Петром Порошенком 24 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі заявляв, що Європейський Союз за останні 3 роки виділив Україні 12 млрд євро.

Відзначимо, заступник глави Національного банку України Дмитро Сологуб заявляв, що черговий транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) може надійти в Україну в першому кварталі 2018 року.

"Ми очікуємо, що Україна отримає транш від МВФ в два мільярди доларів у першому кварталі 2018 року і потім протягом року ще один транш МВФ - це наше експертне очікування", - заявляв Сологуб.

За його словами, сума другого траншу може скласти 1,5 мільярда доларів.