ua en ru

Порошенко: з боку ЄС було б неввічливо не надати Україні перспективу членства

Президент України Петро Порошенко вважає, що з боку Євросоюзу зараз "було б неввічливо" не надати Україні перспективу членства в Євросоюзі.

Президент України Петро Порошенко вважає, що з боку Євросоюзу зараз "було б неввічливо" не надати Україні перспективу членства в Євросоюзі. Про це Порошенко заявив на міжнародному форумі YES у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, 16 вересня 2014 р. в парламенти України і ЄС синхронно ратифікують угоду про асоціацію.

"16 вересня я буду пишатися тим, що буду в українському парламенті, а Мартін (голова Європарламенту Мартін Шульц, - ред.) буде в Європарламенті, у нас буде відеозв'язок, і я впевнений, що це буде один з найважливіших історичних моментів для моєї країни. Я пишаюся тим, що ми одночасно голосуємо не лише за ратифікацію, а за план втілення дорожньої карти - того, що потрібно зробити", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що найближчі 5 років в Україні триватимуть реформи.

"Ми проведемо ці 5-6 років, змінюючи країну. Ми змінюватимемо Україну, маючи дуже важливу перспективу для українців - членства у Європейському союзі, тому що українці склали один з найскладніших іспитів у своєму житті, щоб стати членами Євросоюзу", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, 27 червня 2014 р. Україна та ЕС остаточно підписали угоду про асоціацію, що передбачає, зокрема, запровадження зони вільної торгівлі.