ua en ru

Порошенко і Шульц обговорили безвізовий режим України з ЄС

Порошенко і Шульц обговорили безвізовий режим України з ЄС Фото: Петро Порошенко

Порошенко та Шульц провели телефонну розмову

Президент України Петро Порошенко і голова Соціал-демократичної партії Німеччини, екс-президент Європейського Парламенту Мартін Шульц обговорили безвізовий режим України з Євросоюзом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко та Шульц провели телефонну розмову, в рамках якої, зокрема, обговорювалося питання щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

"Глава держави подякував Мартіну Шульцу за значний особистий внесок на посаді президента Європейського Парламенту у вирішенні питання щодо запровадження безвізового режиму для громадян України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 6 квітня Європарламент проголосував за надання безвізового режиму для України. Після голосування в Європейському парламенті безвізовий режим для України має схвалити Рада ЄС. Орієнтовно голосування пройде 26 квітня. Підписання угоди може відбутися в середині травня. Остаточне набуття чинності безвізового режиму з ЄС прогнозують на початок червня.