ua en ru

Порошенко та Штайнмайєр обговорили ескалацію конфлікту на Донбасі

Порошенко та Штайнмайєр обговорили ескалацію конфлікту на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Порошенко підкреслив провідну роль Німеччини у процесі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України

Президент України Петро Порошенко та президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр провели телефонну розмову, у ході якої обговорили ескалацію конфлікту на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як зазначається, у ході переговорів Порошенко привітав Штайнмайєра з перемогою на президентських виборах.

"За час перебування на посаді міністра закордонних справ ФРН Ви стали справжнім другом України. Це надійна основа для подальшої розбудови дружби між нашими народами вже у Вашій новій, президентській якості", - сказав Порошенко, звертаючись до Штайнмайєра.

Повідомляється, що у розмові з німецьким колегою Порошенко підкреслив провідну роль Німеччини у процесі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

"Співрозмовники детально обговорили нову ескалацію російської агресії на Донбасі. Особлива увага була приділена загостренню гуманітарної ситуації в районі Авдіївки, де російські бойовики продовжують обстрілювати цивільні об'єкти і, зокрема блокують доступ до фільтраційної станції, що ставить під загрозу водопостачання для цілого регіону", - повідомляють у прес-службі глави держави.

Також зазначається, що Порошенко також висловив очікування, що у березні буде продовжено дію так званого "кримського пакету" санкцій.

Крім того, Порошенко запросив Штайнмайєра відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко заявив про успішне головування України в Радбезі ООН у лютому.