ua en ru

Порошенко заявив про успішне головування України в Радбезі ООН

Порошенко заявив про успішне головування України в Радбезі ООН Фото: Петро Порошенко

У березні головування в Радбезі ООН переходить до Великобританії

Президент України Петро Порошенко заявив про успішне головування України в Радбезі ООН у лютому. Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю українську дипломатію з успішним головуванням України в Раді Безпеки ООН протягом лютого місяця. Дякую всім нашим партнерам за дружню підтримку, єдність та солідарність з Україною у цей відповідальний період", - написав він.

Зокрема, глава держави зазначив, що завдяки головування України Радбез ООН вдалося більш активно залучити до вирішення проблем миру і безпеки в Європі.

Порошенко також відзначив важливість проведених дебатів щодо конфліктів в Європі, а також російської агресії на Донбасі, зокрема, у контексті ескалації в районі Авдіївки.

"Відтепер слово "Авдіївка" увійшло до міжнародного лексикону як символ героїзму українського війська, непереборності духу українців та цинізму російської агресії. Рада Безпеки ООН ухвалила внесену Україною резолюцію про захист критичної інфраструктури від терористичних атак", - додав він.

Крім того, Порошенко зазначив, що Україна спільно з партнерами рішуче засудила російську агресію на Донбасі та окупацію Криму, також було наголошено на важливості збереження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України.

"У рамках Ради Безпеки, у тому числі з боку нової Адміністрації США, нам вдалося консолідувати потужну міжнародну підтримку в питанні відстоювання ключових принципів міжнародного права та глобального порядку. Щиро бажаю успіху британському головуванню в РБ ООН у березні. Можете розраховувати на нашу підтримку", - написав Порошенко.

Вітаю українську дипломатію з успішним головуванням України в Раді Безпеки ООН протягом лютого місяця. Дякую всім нашим ...

Опубліковано Петром Порошенком 28 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна буде в числі пріоритетів Британії на час головування в РБ ООН.