ua en ru

Порошенко вважає, що українська армія посилить східний фланг НАТО

Порошенко вважає, що українська армія посилить східний фланг НАТО Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент зазначив, що наші воїни на сході стоять на захисті безпеки не лише України, а й всієї Європи

Українська армія зможе істотно посилити східний фланг Північноатлантичного альянсу (НАТО). Про це заявив президент України Петро Порошенко під час параду до Дня незалежності в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Глава держави зазначив, що Україна до Євросоюзу і до НАТО "прямує не з порожніми руками".

"У нас сьогодні одна з найкращих армій континенту. Вона істотно посилить східний фланг НАТО. А навзаєм - ми розраховуємо на гарантії колективної безпеки, які надає Альянс", - повідомив Порошенко.

Порошенко також зазначив, що інтеграція до європейського і євроатлантичного простору - це надійний спосіб забезпечити безпеку, розвиток України та гідні умови для життя людей.

"Така інтеграція - це 100% гарантія нашої української незалежності. Але я хочу окремо наголосити: і ми потрібні Європі, бо без нас Євросоюз не стане завершеним і довершеним проектом", - заявив Порошенко.

Президент наголосив, щоб без незалежної України в Європі буде менше миру та безпеки.

"Цивілізаційна межа сучасної Європи проходить вздовж північно-східного кордону України. На континенті всі, хто не засліплений російськими грошима розуміють, що без незалежної європейської України, миру і безпеки в Європі було точно менше, а не більше. Без відновлення територіальної цілісності нашої держави всі кордони у центральній та східній Європі будуть не певні. Війна Росії проти України - частина плану Кремля розвалити Європейський союз і НАТО. І наші воїни на сході стоять на захисті безпеки і добробуту не лише України, а й всієї Європи", - додав він.

Зазначимо, сьогодні Україна відзначає 27-му річницю незалежності України.

Парад почався з церемонії винесення та підняття державного прапора. Далі - молитва за українську армію, яку проводять капелани.

В ході привітання України з Днем незалежності Петро Порошенко зазначив, що Україна розриває всі пута, які пов’язують нас з Російською імперією і СРСР.

"Зробити незалежність незворотною, Україну - великою і сильною, без жодної перспективи повернення в зону російського впливу - це головне завдання нашого покоління. Це - завдання суспільства і обраної ним влади", - заявив глава держави.