ua en ru

Порошенко: Україна має жорстко захищати власні національні інтереси

Порошенко: Україна має жорстко захищати власні національні інтереси Фото: президент України Петро Порошенко (РБК-Україна)

Головне завдання, за словами президента, зробити Україну великою і сильною

Україна має жорстко захищати свої національні інтереси та остаточно розірвати узи, що пов'язують з Російською імперією і СРСР. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час параду до Дня незалежності в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Порошенко зазначив, що Україна йде своїм шляхом і, в першу чергу має спиратися на власні сили.

"Україна повинна жорстко захищати свої національні інтереси. Зовнішня допомога для нас все ще є надзвичайно важливою, але перш за все ми повинні допомогти самі собі", - заявив він.

Прошенко зазначив, що Україна розриває всі пута, що пов’язують її з Російською імперією і СРСР.

"Зробити незалежність незворотною, Україну - великою і сильною, без жодної перспективи повернення в зону російського впливу - це головне завдання нашого покоління. Це - завдання суспільства і обраної ним влади", - заявив глава держави.

Він додав, що українська влада сповнена рішучості "покласти край протиприродному та неканонічному перебуванню вагомої частини нашої православної спільноти у залежності від російської церкви".

"Питання Томосу про автокефалію для Православної Церкви України виходить далеко за межі релігійного. Воно з того ж ряду, що зміцнення армії; що захист мови; що боротьба за членство в Євросоюзі та вступ до НАТО. Це - ще один стратегічний орієнтир на нашому історичному шляху", - зазначив президент.

Зазначимо, сьогодні Україна відзначає 27-му річницю незалежності України.

Парад почався з церемонії винесення та підняття державного прапора. Далі - молитва за українську армію, яку проводять капелани.