ua en ru

Порошенко вважає, що без поліцейської місії ОБСЄ місцеві вибори на Донбасі неможливі

Порошенко вважає, що без поліцейської місії ОБСЄ місцеві вибори на Донбасі неможливі Фото: Порошенко обговорив перспективи введення поліцейської місії ОБСЄ з Меркель і Олланд

Також за невиконання Мінських домовленостей необхідно продовжити санкції проти Росії

Без поліцейської місії Парламентської асамблеї ОБСЄ не можна провести місцеві вибори на Донбасі. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає прес-служба президента України.

Петро Порошенко розповів главам Франції та Німеччини про погіршення безпекової ситуації на Донбасі і закликав посилити тиск на Росію для припинення вогню.


"Без вирішення питань безпеки в цілому, і поліцейської місії зокрема, складно обговорювати можливість підготовки проведення місцевих виборів", - заявив Президент України.

Крім цього, Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд обговорили питання продовження санкцій проти Росії і негайного звільнення Надії Савченко відповідно Мінським домовленостями.

Також керівники Франції і Німеччини привітали Україну з обранням нового Уряду України та побажали йому успіху на шляху реформ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики обстріляли представників місії ОБСЄ в районі Зайцево.