ua en ru

Порошенко: Росія ніколи не видасть Януковича

Порошенко: Росія ніколи не видасть Януковича Фото: Петро Порошенко

Тому суд над ним буде проходити заочно

Російська Федерація ніколи не видасть Україні екс-президента Віктора Януковича, тому суд над ним проходитиме заочно. Про це йдеться у зверненні президента України Петра Порошенка з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, повідмоляє прес-служба глави держави.

"Ми всі з вами розуміємо, що Росія ніколи не видасть Януковича, Захарченка, Якименка та інших вбивць. Тому судити їх ми будемо заочно. Щоправда, для цього Верховна Рада має невідкладно внести деякі зміни до законодавства. Так, заочні вироки не приведуть до ув'язнення, але дозволять конфіскувати майно цих злочинців, які вбивали людей та розкрадали країну", - йдеться у зверненні.

Як повідомляється, Порошенко зазначив, що головне, що потрібно для успішного завершення справ по Майдану - це остаточно ухвалити зміни до Конституції в частині судової реформи, яка передбачає глибоке очищення судів.

"Відсутність судової реформи, якщо вона не набере трьохсот голосів в Раді, це єдине, що може перешкодити покаранню винних. Саме в судовій системі найбільші спротив, саботаж і кругова порука щодо покарання винних за злочини проти Майдану. Бо ця система значною мірою формувалася саме тими, кого вона зараз має притягувати до відповідальності", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент очікує ухвалення Радою спецзакону про заочне правосуддя.