ua en ru

Порошенко розблокував виплату 96 млн гривень для підтримки сімей заручників Кремля

Порошенко розблокував виплату 96 млн гривень для підтримки сімей заручників Кремля Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент підписав відповідний проект закону

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №9026 "Про внесення зміни в додаток № 3 до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік". Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу глави держави.

Так, прийняття документа розблокувало виплату 96 млн гривень для підтримки сімей заручників Кремля.

Зазначимо, що законом змінюється назва бюджетної програми, передбаченої Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, на нову редакцію.

Це у свою чергу дозволить розширити напрями використання бюджетних коштів, пов’язаних із соціальною реабілітацією, наданням медичних та соціальних послуг і виплатою держстипендій імені Левка Лук’яненка зазначеній категорії осіб.

Додамо, раніше автор законопроекту, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко пояснювала, що на 2018 рік було виділено 96 млн гривень для підтримки сімей українців-політв'язнів Кремля, зокрема, на допомогу адвокатів. Однак Кабінет міністрів не міг їх використовувати через те, що, за словами парламентаря, "там був некоректно прописаний цей рядок у бюджеті".

Нагадаємо, у кінці вересня Верховна рада України підтримала за основу та в цілому в першому читанні даний законопроект №9026 "Про внесення зміни в додаток № 3 до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік", за документ проголосували 249 народних депутатів.

Як писало РБК-Україна раніше, у травні у парламенті був зареєстрований законопроект №8337 "Про внесення змін до закону "Про боротьбу з тероризмом" (щодо основ соціального захисту заручників)", яким пропонується встановити одноразову грошову допомогу для звільнених заручників.