ua en ru

Порошенко розповів про "формулу Макрона" для реінтеграції Донбасу

Порошенко розповів про "формулу Макрона" для реінтеграції Донбасу Фото: Макрон і Порошенко (president.gov.ua)

Президент Франції запропонував план деокупації Донбасу

Президент України Петро Порошенко заявив, що незабаром "нормандська четвірка" зможе представити суспільству новий план по деокупації та реінтеграції Донбасу. Про це Порошенко заявив за підсумками зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, передає прес-служба українського лідера.

За словами Порошенка, новий план деокупації Донбасу може отримати назву "формула Макрона".

"Після нашої зустрічі з паном президентом я маю набагато більше оптимізму. Мені дуже імпонує підхід пана президента, орієнтований на результат - конкретний, фактичний, без зайвих розмов. Наша домовленість - ми покладемо на папір проекти можливих рішень нормандського формату, можливо, вони і будуть називатися "формула Макрона". Але на сьогоднішній день ми зможемо пред'явити суспільству план укладення миру і деокупації сходу України", - заявив Порошенко.

Макрон, у свою чергу, додав, що мова йде про відвід військових сил і зброї, допуск міжнародних спостерігачів до всіх точок на Донбасі і звільнення заручників.

Нагадаємо, раніше Макрон заявив, що його країна і Федеративна республіка Німеччини визнають факт російської агресії щодо України.