ua en ru

Порошенко розраховує на розміщення пункту моніторингу ОБСЄ в донецькому аеропорту

Президент України Петро Порошенко розраховує на розміщення пункту моніторингу ОБСЄ в донецькому аеропорту. Про це він заявив на прес-конференції в Києві за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я проінформував прем'єр-міністра про результати наших переговорів у нормандському форматі, що ми домовилися, що в кожному небезпечному ділянці ми повинні забезпечити розміщення пункту моніторингу ОБСЄ. І я сподіваюся, що цей процес почнеться вже сьогодні, і сьогодні ми плануємо на території донецького аеропорту, щоб був на території, де найбільші з боку підтримуваних Росією бойовиків порушення режиму припинення вогню, там же розмістять пункт спостереження ОБСЄ", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, глави країн "нормандської четвірки" погодилися розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню, у тому числі почати з 10 населених пунктів: Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Кримське, Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Луганське, Широкіно, район донецького аеропорту.

ДНР і ЛНР погодилися допустити ОБСЄ на 10 проблемних ділянок в зоні АТО.