ua en ru

ДНР і ЛНР погодилися на моніторинг ОБСЄ на 10 проблемних ділянках у зоні АТО

Представники самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" під час скайп-конференції з учасниками тристоронньої контактної групи погодилися на моніторинг з боку спостерігачів ОБСЄ на 10 найбільш проблемних ділянках у зоні антитерористичної операції. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона запропонувала налагодити постійний моніторинг ОБСЄ на 10 найбільш проблемних ділянках вздовж всієї лінії зіткнення. Представники Донецька і Луганська погодилися на цю пропозицію", - написала Оліфер.

Крім того, учасники тристоронньої контактної групи закликали Спільний центр по контролю і координації забезпечити розслідування всіх інцидентів, через які гинуть військові і мирні жителі.

Питання обміну полоненими тристороння контактна група домовилася обговорити під час наступних відеоконференцій.

Нагадаємо, вчора відбулася телефонна розмова лідерів України, Франції, Росії, Німеччини. У ході розмови сторони погодилися розмістити спостерігачів ОБСЄ на всіх точках порушення режиму припинення вогню, у тому числі почати з 10 населених пунктів: Щастя, Попасна, Станиця Луганська, Кримське, Авдіївка, Волноваха, Гранітне, Луганське, Широкіно, район донецького аеропорту.