ua en ru

Порошенко розраховує, що план щодо мирного врегулювання на Донбасі буде розглянутий 5 вересня в Мінську

Президент України Петро Порошенко розраховує, що план щодо мирного врегулювання на Донбасі буде розглянуто 5 вересня 2014 р. в Мінську.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що план щодо мирного врегулювання на Донбасі буде розглянуто 5 вересня 2014 р. в Мінську. Про це він заявив у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає прес-служба українського лідера.

Так, Порошенко підтримав готовність російської сторони до реалізації спільного плану дій щодо мирного врегулювання. На переконання українського лідера, план повинен містити взаємні зобов'язання щодо двостороннього режиму припинення вогню, його моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ, виведення всіх іноземних військ з території України, введення прикордонної буферної зони, звільнення всіх заручників і громадян України, які незаконно перебувають на території РФ.

"Президент Порошенко повідомив канцлеру Німеччини, що він розраховує на те, що такий спільний План дій може стати основою для консультацій тристоронньої контактної групи, яка збереться 5 вересня в Мінську", - йдеться в повідомленні.

В кінці розмови Порошенко та Меркель погодили позиції напередодні саміту НАТО, який відбудеться 4-5 вересня в Ньюпорті.