ua en ru

Порошенко розраховує, що дострокові вибори Ради пройдуть цієї осені, - Геращенко

Президент України Петро Порошенко розраховує, що дострокові вибори Верховної Ради відбудуться восени 2014 р.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що дострокові вибори Верховної Ради відбудуться восени 2014 р. Про це на брифінгу повідомила уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент у своєму мирному плані запропонує свої зміни до Конституції, які будуть гарантувати широкі права регіонам і децентралізацію... Серед цих пунктів дострокові місцеві і парламентські вибори. Парламентські вибори, на думку Президента, мають пройти восени цього року", - сказала Геращенко.

Всього план складається з 14 пунктів, серед яких коротке одностороннє тимчасове припинення вогню, організація коридорів для мирних жителів і бойовиків, які бажають покинути регіон, зміцнення кордону, звільнення заручників, амністія для тих сепаратистів, які не скоїли тяжких злочинів.

Крім того, Геращенко пояснила закритість сьогоднішніх зустрічей Президента України Петра Порошенка з представниками Донбасу заходами безпеки.

"Головне, щоб деякі зустрічі проходили в тому форматі, в якому сторони змогли б сказати те, що потрібно сказати. Почути один одного, а потім дати повідомлення для преси. Це також питання безпеки... Сьогодні люди боятися їхати, тим більше сказати щось на камеру", - сказала вона.

Сьогодні у Порошенка заплановані дві зустрічі - з легітимними мерами міст Донбасу та представниками бізнесу зазначеного регіону.