ua en ru

Порошенко: Рада має розблокувати питання приватизації держпідприємств

Порошенко: Рада має розблокувати питання приватизації держпідприємств Фото: президент України Петро Порошенко

Захистити держкомпанії від політичного втручання можна шляхом переходу до холдингової моделі управління, вважає Порошенко

Верховна Рада України має розблокувати питання приватизації державних підприємств. Про це на засіданні Національної ради реформ заявив президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Я наголошував і наголошую: наявність у держави великої кількості державних підприємств є чинником, що збільшує ризик корупції, чинником, де держава ніколи не була ефективним власником. Підкреслюю, що держава не повинна займатися бізнесом. Держава має збирати податки і ефективно управляти бюджетом, забезпечуючи найбільш ефективне використання коштів платників податків", - заявив Порошенко.

За словами Порошенка, в економічно-розвинених країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку, держава володіє десятками, а не тисячами компаній. "Ми повинні перейти до цих показників цивілізованих країн світу", - зазначив він.

Президент також підкреслив, що управління об'єктами держвласності має бути деполітизована

Крім того, Порошенко висловив думку, що захистити держкомпанії від політичного втручання можна шляхом переходу до моделі управління холдингової. Він запропонував обговорити цю пропозицію.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує вивести державні компанії з підпорядкування міністерств і створити на їх базі 7 холдингів.