ua en ru

Порошенко проводить військовий кабінет для узгодження плану посилення оборони на Донбасі

Порошенко проводить військовий кабінет для узгодження плану посилення оборони на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Військовий кабінет РНБО також планує обговорити гуманітарні та економічні питання

Президент України Петро Порошенко проводить військовий кабінет Ради національної безпеки та оборони (РНБО) для узгодження плану посилення оборони на Донбасі на випадок ескалації конфлікту. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

"Нам треба чітко визначити план посилення оборони на випадок ескалації конфлікту", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що фейкові вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях Донецької та Луганської області 18 жовтня і 1 листопада, можуть повністю зруйнувати мінські домовленості.

Порошенко звернув увагу на необхідність активізації взаємодії з ОБСЄ та забезпечення ефективної діяльності Спільного центру з контролю та координації, щоб створити умови для безперебійного моніторингу режиму припинення вогню та уникнення випадків недопуску інспекторів ОБСЄ в зони відведення важкої техніки та артилерії.

Військовий кабінет РНБО також планує обговорити гуманітарні та економічні питання, зокрема створення підгрупи тристоронньої контактної групи щодо кордону, яка має розпочати "процес імплементації пункту мінських домовленостей - відновлення контролю над неконтрольованою ділянкою україно-російського кордону і виведення іноземних військ з української території".

Нагадаємо, Петро Порошенко раптово скликав військовий кабінет РНБО. "Президент несподівано скликав військовий кабінет", - повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання колегії Міністерства інформаційної політики.

Варто відзначити, що в штабі АТО повідомили про погіршення ситуації в зоні проведення бойових дій на донецькому напрямку. "На західних околицях Донецька бойові дії тривають у цілодобовому режимі. Під ворожим артилерійським вогнем знову опиняються українські позиції і населені пункти Ясинуватського і Мар'їнського районів у ближньому тилу, які розташовані на відстані 10-15 км від фронту", - повідомив представник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Крім того, згідно з повідомленням прес-служби Державної прикордонної служби України, бойовики протягом минулої доби значно збільшили кількість обстрілів місць спільного несення служби прикордонних підрозділів Збройних сил України, в тому числі групи бойовиків двічі намагалися штурмувати український блокпост "Маріїнка".