ua en ru

Порошенко провів зустрічі з кандидатами на посаду директора НАБ

Порошенко провів зустрічі з кандидатами на посаду директора НАБ Петро Порошенко привітав фіналістів конкурсу на посаду директора НАБ

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з фіналістами конкурсу на посаду директора Національного антикорупційного бюро (НАБ) Артемом Ситником та Миколою Сірим, передає прес-служба Президента.

Порошенко привітав претендентів з перемогою у відкритому конкурсі.

"Це величезне досягнення і дуже важливий етап в житті кожного з вас", - сказав він.

Президент зазначив, що конкурс з відбору кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро був першим в Україні відкритим публічним конкурсом на високу державну посаду.

"Я не втручався в роботу конкурсної комісії і був за те, щоб серед претендентів були й іноземні фахівці. Моя позиція була проти обмеження щодо віку кандидатів і обмеження, що стосується наявності 10-річного стажу юридичної практики. Але я приймаю той вибір комісії, який зроблений, і в найкоротші терміни прийму рішення і визначуся щодо директора Національного антикорупційного бюро України", - сказав Порошенко.

За його словами, той, хто буде призначений директором НАБ, з перших днів повинен продемонструвати ефективність.

"Повноважень більш ніж достатньо. Індульгенції за корупцію не буде. "Парасольок" по захисту тих чи інших корупційних схем в Україні не існує. Обмежень для того з вас, хто буде виконувати функції директора бюро, теж не буде. Крім одного - ефективність роботи", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко обіцяє визначитися з главою НАБ цього тижня до 17 квітня.

Всього на посаду голови Антикорупційного бюро претендувало 176 осіб.